Japonya'da Parlamento, Başbakana OHAL İlan Etme Yetkisi Verdi

Japonya'da parlamento, Başbakan Abe Şinzo'ya yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele çerçevesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etme yetkisi veren yasa tasarısını onayladı.

13.03.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-16:49) Japonya'da Parlamento, Başbakana OHAL İlan Etme Yetkisi Verdi

Kyodo'da bulunan haberde, parlamentoda kabul edilen ve Abe'ye OHAL ilan etme yetkisi veren yasa tasarının iki yıl boyunca geçerli olacağı ifade edildi.

Kabine Sözcüsü Suga Yoşihide, düzenlediği basın toplantısında, şu an için OHAL ilan etme gibi acil bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

MYANMAR'DA CORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Myanmar'da coronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle halka açık toplantılar ve yaklaşan "Su Festivali"nin yasaklandığı açıklandı.

Devlet Başkanı Win Myint, yaptığı açıklamada, halktan, bugünden başlamak üzere nisanın bitimine dek tören ve festivaller dahil halka açık toplantılar düzenlememelerini talep ederek, "Gerekirse askıya alma süresi uzatılacak." ifadelerini kullandı.

Magway Bölgesi Başbakanı Aung Moe Nyo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cenazeler dışında herhangi bir etkinlik için izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu

Ülkede henüz coronavirüs vakasına rastlanmazken, 13-16 Nisan'da yapılması düşünülen ülkedeki en büyük kutlama niteliğindeki Thingyan Su Festivali ve halka açık toplantılar yasaklandı.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip coronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde enfekte ettiği kişi sayısı 138 bini aştı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, iki hafta içinde, Çin dışında coronavirüs vaka sayısının 13 kat, etkilenen ülke sayısının da 3 kat artığını açıklamış ve coronavirüs için bölgeler ve gruplar üstü, dünyayı saran salgın anlamına gelen "pandemi" kararını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal