Japonya'da Gündem Şeffaf Tuvalet

Japonya'da bir proje kapsamında tasarlanan şeffaf duvarlı tuvaletler Tokyolulardan büyük ilgi gördü. Kapısı kilitlendiği taktirde mat hale gelen duvarlara sahip tasarım harikası tuvaletlerle fotoğraf çekinmek isteyenler pilot bölge olarak seçilen parka akın etti.

22.08.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-10:49) Japonya'da Gündem Şeffaf Tuvalet

Japonya'nın başkenti Tokyo'da hizmete giren ve Pritzker ödüllü mimar Shigeru Ban tarafından tasarlanan şeffaf duvarlı tuvaletler Tokyo halkından yoğun ilgi gördü. Umumi tuvaletlerin tasarımı için gerçekleştirilen bir proje kapsamında hayata geçirilen ve şeffaf duvarlar sayesinde kullanıcıların dışarıdan bakarak tuvaletin temizliğinden ya da boş olup olmadığından emin olmasını hedefleyen tasarım, ilk olarak Tokyo'daki iki parkta meraklıların beğenisine sunuldu. Pilot bölge olarak seçilen parklardan biri olan Yoyogi Fukamachi Park sıra dışı tuvaletleri görmek isteyen meraklıların akınına uğradı. Kimileri bu farklı deneyime tanıklık etmek için parka gelirken, kimileri ise telefon ve kameraları ile alışılmadık tasarımı görüntüledi.

EĞLENCELİ BİR DENEYİM

Tuvaletleri görmek için parka geldiğini belirten Yuka Hiragaya (38), projeyi çok enteresan bulduğunu belirterek ''Farklı ve inanılmaz eğlenceli bir deneyimdi. Tuvalete girdiğimde kapıyı kilitleyene dek dışarısını görmek garip bir his'' ifadelerini kullandı. Aki Onoda (27) ise söz konusu tasarımın komik kazalara da sebebiyet verdiğini belirterek, "Bugün parka ilk geldiğimde yaşlı bir adam tuvalete girdi, ancak kapıyı kilitlemeyi unuttu. Duvarlar mat hale gelmeyince ortaya çok komik bir görüntü çıktı. Ancak genel itibariyle oldukça eğlenceli bir tasarım'' şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal