Japonya'da 6,4 Şiddetinde Deprem Oldu! Ülkede Tsunami Alarmı Verildi

Japonya'nın kuzeybatısında 6,4 şiddetinde bir deprem oldu. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

18.06.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-17:06) Japonya'da 6,4 Şiddetinde Deprem Oldu! Ülkede Tsunami Alarmı Verildi

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Japonya'da 6.4 şiddetinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Avrupa Sismolojik Araştırma Merkezi ise, sarsıntının büyüklüğünü 6.6 olarak verdi.

Depremin merkez üssüne en yakın Japon yerleşimi, ülkenin kuzeyindeki Tsuruoka. Tsuruoka'nın depremin merkezine uzaklığı 22 kilometre.

TSUNAMİ UYARISI

Japon Meteoroloji Ajansı, ülkenin kuzey kıyıları için tsunami ikazı yaptı. Tsunami dalgalarının 1 metreyi bulabileceği kaydediliyor.

DAKİKALAR SONRA RUSYA

Rusya'nın güneybatısında ise 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Sarsıntının merkez üssü, Kursk kentine 12 kilometre uzaklıkta.

İKİ BÜYÜK FAYIN KESİŞTİĞİ NOKTA

Japonya, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üstünde yer alıyor. Dünyada en çok depremin olduğu hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Japonya'da bugüne dek tarihin en büyük depremlerinden bazıları kaydedildi. 2011 senesindeki 9 büyüklüğündeki sarsıntı ve peşinden ortaya çıkan tsunami, 15 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal