Japonya'da 19 Engelliyi Bıçaklayarak Öldüren Zanlı İçin Müebbet İstemi

Japonya'da engellilerin barınmak ve bakılmak amacıyla yaşadığı bakımevinde 19 engelliyi bıçakla öldüren sanık için savcılar idam cezası talep etti.

17.02.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-16:41) Japonya'da 19 Engelliyi Bıçaklayarak Öldüren Zanlı İçin Müebbet İstemi

Japonya'da engellilerin barınmak ve bakılmak amacıyla bulunduğu bakımevinde 19 engelliyi bıçakla öldüren sanık için savcılar idam cezası talep etti.

2016 senesinde Tokyo'nun güneybatısında bulunan Sagamihara kentinde engellilere hizmette bulunduğu anlaşılan bakımevine bıçakla saldırarak 19 kişiyi öldüren ve en az 25 kişiyi de yaralayan Satoshi Uematsu için ölüm cezası istendi.

Zanlının saldırıyı gerçekleştirdiği esnada uyuşturucu madde kullanımına bağlı zihinsel bozukluk geçirdiği ifadelerinin tutarlı olmadığı bildirildi.

Sanığın savunması olan "Engelli bireyler öldürülmelidir" ifadesinin toplumsal değerlere de ters düştüğüne vurgu yapan savcılar, savunmasız kurbanları acımasız saldırılarla öldürme suçuyla, ölüm cezasına çarptırılmasını istedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal