Japonya - Rusya İlişkilerinde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Tokyo ve Moskova'nın ikili ilişkilerde güvene dayalı yeni bir döneme başlayacağını söyledi.

24.10.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-10:43) Japonya - Rusya İlişkilerinde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tokyo ve Moskova'nın ikili ilişkilerde kendisiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki güvene dayalı yeni bir döneme başlayacağını söyledi. Başbakan meclise, "2016 yılında Putin ile görüşülen Nagato anlaşmaları devam ediyor. Bölgesel anlaşmazlığı çözeceğiz ve kendimle Rusya cumhurbaşkanı arasındaki güvenilir ilişkiyi temel alan bir barış anlaşması imzalayacağız. Japon-Rus ilişkilerinde yeni bir dönem başlatacağız. " söyledi. Abe'ye göre, iki devletin 70 yılı aşkın bir süredir barış anlaşmasının olmaması anormal bir durum.

Eylül ayında Putin, Doğu Ekonomik Forumu'nun genel oturumunda Rusya ve Japonya arasında yıl sonuna kadar bir barış anlaşması imzalanmasını önermişti. Tokyo, Rusya ile barış anlaşmasının ancak toprak anlaşmazlığının çözülmesinden sonra sonuçlandırılabileceğine dair tutumunu sürdüreceğini söyledi.

Japonya ve Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminden sonra kalıcı bir barış anlaşması imzalamadığı gerçeği, Rus-Japon ilişkilerinde uzun zamandır bir engel oluşturuyordu. 2016 yılında iki lider, Putin'in Nagato'ya yaptığı ziyaret sırasında, tartışmalı adalar üzerinde ortak ekonomik faaliyetlerde bulunmaya karar verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal