Japonya Kuzey Kore'ye Yeni Bir Başlangıç Çağrısında Bulundu

Japonya ile Kuzey Kore arasındaki karşılıklı güvensizliği sonlandırma çağrısı yapan Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, 'yeni bir başlangıç' mesajında bulundu.

11.05.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-12:46)

Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, önceki gün Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşlarının durumuna ilişkin farkındalığı yükseltmek amacıyla Japon hükümeti ev sahipliğinde New York'ta gerçekleştirilen bir sempozyumda konuşma yaptı.

Japonya'nın, kaçırılan vatandaşlarının güvenle ülkelerine geri dönebilmeleri amacıyla elinden geleni yaptığını ifade eden Suga, buna karşın hükümetin nükleersizleşme ve füze denemeleri sorunlarının kapsamlı çözümünü kapsayan Kuzey Kore politikasının değişmediğini belirtti.

NORMALLEŞME VURGUSU

Suga, hükümetin geçmişten beri devam eden sorunları çözmeye ve Kuzey Kore ile ilişkileri normalleştirmeye çalışmayı sürdüreceğini belirtti.

Kuzey Kore’nin doğru seçimi yapması durumunda parlak bir geleceğe sahip olabileceğini vurgulayan Suga, "Kuzey Kore doğru yolu seçerse, kendisi için parlak bir gelecek inşa edebilir. Japonya, Kuzey Kore ile karşılıklı güvensizliğin kabuğunu kırmaya ve yeni bir başlangıç yapmaya hazır" ifadesinde bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal