Japonya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Bekliyor

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya'yı bu yıl iki kez ziyaret edeceğini söyleyerek, ''En verimli şekilde olması için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

22.03.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-11:58) Japonya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Bekliyor

Japonya'da Miyajima, ikili ilişkiler, iş birliği olanakları, ticaret potansiyeli, liderlerin ikili görüşmeleri ve Japonya'nın Türkiye'deki altyapı yatırım projelerine dikkat çekerek soruları yanıtladı. 

Japonya-Türkiye ilişkileri açısından 2019'un önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Miyajima, G20 Liderler Zirvesi'ne bu yıl Japonya’nın Osaka şehrinin ev sahipliği yapacağını belirtti.

JAPONYA'DA TAHT DEVRİ GERÇEKLEŞECEK

Miyajima, Japonya İmparatoru Akihito'nun tahtını, 1 Mayıs 'tan itibaren Veliaht Prens Naruhito’ya bırakacağını söyleyerek, bununla ilgili tahta çıkma töreninin ise ekim ayında gerçekleşeceğini belirtti.

Bu anlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem G20 dolayısıyla haziranda hem de tahta geçme törenine katılmak üzere ekimde iki defa Japonya’yı ziyaret etmesinin öngörüldüğünü aktaran Miyajima, "Cumhurbaşkanı düzeyinde daha önce yılda 2 defa ziyaret olmamıştı.

Bu sebepler ışığında en verimli şekilde gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal