Japonya Başbakanı Shinzo Abe İstifa Etti

Japonya’da Başbakan Şinzo Abe, sağlık problemlerini gerekçe göstererek 2012 yılından bu yana devam ettiği başbakanlık vazifesinden istifa etti.

28.08.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-12:21) Japonya Başbakanı Shinzo Abe İstifa Etti

Japonya Başbakanı Abe sağlık problemleri sebebiyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ay başından bu yana bir dizi incelemeden geçen Abe, Haziran ayının ortasından bu yana düzenli basın toplantısı gerçekleştirmedi.

En son basın toplantısını 18 Haziran tarihinde gerçekleştiren Abe, kendisine gelen soruları kısaca yanıtlandırıyor.

Ulusal meydana yer alan haberlerde temmuzda Abe’nin başbakanlık konutunda kan kustuğu bildirilmişti. Başbakan Abe'nin kronik ülser rahatsızlığı olduğu ifade ediliyor.

Hafta başında Abe, Japonya’da tek vazife döneminde 'en uzun süre görevde kalan başbakan' unvanına sahip olmuştu.

2006 yılında ilk kez başbakanlık vazifesini üstlenen Abe, öncüsü olduğu LDP'nin 2007 yılının üst meclis seçimlerinde ağır mağlubiyet almasının ardından istifa etmişti.

2012 yılı seçimlerini kazanarak 2. defa başbakanlık vazifesine gelen Abe, Japonya tarihinde en uzun süre başbakanlık yapan lider oldu.

NE OLMUŞTU?

Japonya'da yayın yapan kamu yayın kurumu NHK, Başbakan Shinzo Abe'nin bu akşam yerel saat ile 17.00'da gerçekleştireceği basın toplantısıyla istifasını bildireceğini açıkladı.

65 yaşında olan Abe'nin bir süredir sağlık problemleriyle uğraştığı biliniyordu.

2007 senesinde de sağlık problemleri sebebiyle başbakanlık vazifesinden istifa eden Abe, 2012 yılında  yeniden seçilmişti.

Sekiz senedir başbakan olarak çalışan Shinzo Abe, ülkede en uzun zaman boyunca bu makama sahip olan lider olma rekoruna sahip.

Abe'nin oyları, koronavirüs salgını sürecinde ve partisindeki çalkantılı süreç ile beraber % 30 düzeylerine gerilemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal