Japonya Başbakanı Rekor Kırdı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, 2 bin 799 günlük kesintisiz görev süresine ulaşarak ülkede aralıksız en uzun süre görevde kalan başbakan oldu.

24.08.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-09:53) Japonya Başbakanı Rekor Kırdı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülkenin en uzun süre koltukta kalan başbakanı rekorunu kırdı. Eski Japonya Başbakanı Eisaku Sato'nun 2 bin 798 günlük kesintisiz başbakanlık rekorunu da geride bırakan Abe, 2 bin 799 gün ile ülkenin aralıksız en uzun süre görev yapan başbakanı oldu. Abe'nin toplam hizmet süresi ise, 2006'da kurduğu ilk kabineyle görev yaptığı 1 yıllık zaman dilimi de dahil edildiğinde 3 bin 165 güne ulaştı.

LİBERAL PARTİNİN LİDERİ

İktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) başkanı olarak görev süresi Eylül 2021'de sona ermesi beklenen Abe'yi, önümüzdeki 1 yılda zorlu bir süreç bekliyor. Pandemi nedeniyle zayıflayan Japonya ekonomisini yeniden canlandıracak politikalara odaklanacağı tahmin edilen Abe'nin, gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın gerçekleştirilebilmesi için izleyeceği yol haritası da kamuoyunun merak ettiği konuların başında geliyor.

2006'DA GÖREVE GELDİ

İlk kez 2006'da başbakanlık koltuğuna oturan Abe, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bir yıl sonra istifa etti. Aralık 2012'de göreve geri dönmesinden bu yana ekonomi ve çalışma tarzı reformları üzerine çalışan Abe, çocuk bakımı konusunda devlet desteğini teşvik etmek için de çaba harcadı. Görev süresi boyunca askeri harcamaları artıran ve 2. Dünya Savaşı sonrası pasifist Japonya anayasasını değiştirme hedefinden vazgeçmeyen Abe, Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşlarının ülkeye dönüşü için yürüttüğü çalışmalarla da gündeme geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal