Japonya Başbakanı Abe'nin Coronavirüs Mesaisi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe muhalefet partisi liderleri ile bir araya gelerek coronavirüs ile mücadele kapsamında gerekebilecek olası bir OHAL ilanı konusunda destek istedi.

05.03.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-10:06) Japonya Başbakanı Abe'nin Coronavirüs Mesaisi

Japonya'da hükumet sert önlemlerle coronavirüs ile mücadele etmeye çalışırken Japonya Başbakanı Shinzo Abe muhalefet partilerinin liderleri ile görüştü.

Vaka sayısının binden fazla olduğu ülkede yeni önlem arayışlarına devam eden Başbakan Abe, gerekli olması durumunda olağanüstü hâl (OHAL) ilan edebilmek amacıyla muhalefetten yasal zemin konusunda destek istedi.

Önümüzdeki 1-2 haftanın kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Abe, "OHAL ilanına gerek kalmaması için yapabildiğimiz her şeyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA YETKİ

Ulusal olası bir OHAL ilanının Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve bölge valilerine virüsle mücadele kapsamında daha fazla yetki sağlayacağı ifade edilirken kamu otoritelerinin, market benzeri ticari işletmelerin çalışma saatlerini sınırlandırma gibi tedbirler alabileceği dile getiriliyor.

Aynı zamanda muhtemel OHAL ilanı sonrası yetkililerin ülkedeki bina ve arazilerin, sahiplerinin iznine gerek duyulmadan tıbbi amaçlarla kullanabileceği ifade ediliyor.

Muhalefet partilerinin yasal düzenleme için hükümet ile iş birliği yapması beklenirken, konunun ileriki günlerde Mecliste gündeme geleceği düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal