Japon Savaş Uçaklarından Rus ve Çin Uçaklarına Müdahale

Japonya'ya ait savaş uçaklarının, Rusya ve Çin'e ait uçaklara müdahale etmek için havalandıkları açıklandı

23.07.2019-15:08 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-15:03) Japon Savaş Uçaklarından Rus ve Çin Uçaklarına Müdahale

Japonya'ya ait savaş uçaklarının, Rusya ve Çin'e ait uçaklara müdahale etmek için havalandıkları bildirildi.

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Rusya ve Çin'e ait uçakları engellemek için havalandığı aktarıldı.

ÇİN İLE RUSYA'DAN ORTAK HAVA DEVRİYESİ  

Diğer yandan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin ve Rus savaş uçaklarının ilk uzun mesafeli ortak hava devriyesi görevlerini gerçekleştirdiği açıklandı. Devriyenin üçüncü ülkeleri hedef almadığı ifade edilirken, başka ülkelerin hava sahalarının ihlal edilmediği vurgulandı.

GÜNEY KORE'DEN UYARI ATEŞİ  

Bugün sabah erken saatlerde Güney Kore ordusu da Rus ve Çin savaş uçaklarının hava sahasını ihlal ettiğini, bu sebeple bu uçaklara uyarı ateşi açıldığını açıklamıştı.

Güney Kore'nin bu iddiasından sonra Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hava sahasının ihlaline ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

Yapılan açıklamada, 2 Tu-95 tipi stratejik bombardıman uçağının Japon Denizi üzerindeki tarafsız bölgede planlı uçuş yaptığı belirtilerek, "Uçaklar, uluslararası kurallar çerçevesinde Güney Kore'nin hava sahasını ihlal etmeden planlı uçuş yaptı. Güney Kore'ye ait F-16 savaş uçakları, yaptıkları manevralarla Rus uçaklarını tehlikeye attı. Uçaklarımıza, uyarı ateşi yapılmadı" ifadesinde bulunulmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal