İzlanda Nerede, Hangi Kıtada? Nüfusu Ne Kadar?

İzlanda halkının yüzde 93,02'si Norveçli ve Kelt soyundan gelirken, yüzde 6,98'i de yabancılardan meydana gelir.

10.06.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-11:11)

Kuzey yarımkürenin en kuzeyinde yer alan İzlanda özellikle doğal güzellikleri, değişik yeryüzü şekilleriyle ön plana çıkan bir ülkedir. Her ne kadar ismi ‘buz ülke' anlamında olsa bile, sıcak su akıntısının etkisiyle ılıman bir iklimi vardır. Yılın farklı mevsimlerinde 24 saat boyunca gündüz ve gece olabilir.

Yalnızca 330 bin civarı nüfusun yaşadığı İzlanda doğal yapısını korumayı çok iyi başarmıştır. Nüfusun yüzde 80’i şehirlerde, diğer bölümü ise köylerde yaşar.

Ülke nüfusunun neredeyse yarısı başkent Reykjavik'te ikamet eder. Başkent Reykjavik haricinde, Akureyri, Vik gibi bölgeleri de turistik geziler önemli bölgelerdir. İzlanda, dünyanın kişi başına milli geliri en yüksek ülkeleri arasında bulunur.

İzlanda’da hava durumu çok değişkendir. Ülke yanardağları, buzulları, şelaleleri, volkanik çölleri, gayzerleriyle görülmesi gereken İskandinav ülkelerinden biridir.

İZLANDA'NIN ÜNLÜ YAPILARI  

Ülkenin en ünlü yapısı, başkent Reykjavik'te yer alan ve şehrin büyük kısmından görülebilen 73 metre yüksekliği olan bir kilise olan Hallgrímskirkja'dır.

Ayrıca UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Thingvellir Milli Parkı da görülmesi gereken yerlerdendir. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal