İtalya'nın Bakan Salvini, Gıda Politikası Yalanlarıyla Suçlandı

AB 'nin sağlık bakanı Cumartesi günü İtalyan İçişleri Bakanı Matteo Salvini' yi gıda politikası hakkında "büyük yalanlar" söylemekle suçladı.

20.10.2018-17:40 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-17:36) İtalya'nın Bakan Salvini, Gıda Politikası Yalanlarıyla Suçlandı

AB 'nin sağlık bakanı Cumartesi günü İtalyan İçişleri Bakanı Matteo Salvini' yi gıda politikası hakkında "büyük yalanlar" söylemekle suçladı. Sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu bakan Vytenis Andriukaitis, aşırı sağ Lega partisinin lideri Salvini'nin İtalya'da bir konferansa katılmasından sonra nadiren böyle bir “rahatsızlık” hissettiğini açıkladı. Salvini, Cumartesi gününün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, “Forumların ve dünyanın dört bir yanından gelen ve kontrolsüz bir şekilde yiyecek ve dükkanları dolduran bir Avrupa'ya karşı“ çiftçilerin savaşını ”destekleyeceğini belirtti.İtalya'nın ana tarımsal lobisi olan Coldiretti'nin düzenlediği konferansa da katılan Andriukaitis, Salvini'nin açıklamalarına irritasyon ve sıkıntı ile karşılık verdi.

“AB'de birbirimize karşı değil birlikte çalışıyoruz. Maalesef madde içeriğini konuşabilme şansımız yoktu.  Mesele bu günlerde çok az tepki çekiyor. Ve bu da kimseye ders vermek değil ”dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal