İtalyan Başbakanından Akdeniz Açıklaması

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Akdeniz'deki artan gerilime yönelik açıklamalarda bulundu. Conte, Doğu Akdeniz'de artan gerilimin düzeltilmesi gerektiğini ve bunun için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini savundu.

11.09.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-08:40) İtalyan Başbakanından Akdeniz Açıklaması

Güney Avrupa Ülkeler Zirvesine katılan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve Malta Başbakanı Robert Abela toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

M-7 adıyla anılan bu toplantıdan sonraki açıklamalarında Conte Akdeniz havzasında karşı karşıya kaldıkları sorunları bugün geniş bir şekilde ele aldıklarında kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyduklarını kaydettiler. 

''AKDENİZ DE AB'DEN ÜST DÜZEY ROL BEKLİYORUZ''

Göçmenler konusuna da değinen Conte,"Geri dönüş ve göçmenlerin zorunlu olarak yeniden

dağıtılması için etkili bir mekanizmanın geliştirilmesine çalışmalıyız."açıklamalarında bulundu.

Doğu Akdeniz'de artan tansiyona dair görüşlerini de belirten Conte, "Doğu Akdeniz'deki gerilimi, bunun herkesin zararına olduğu ve bunu düzeltmek için mümkün olan her şeyi yapmanın görevimiz olduğu bilinciyle ele aldık. Burada büyüyen bir endişe söz konusu ve biz de diyalog ufuklarını genişleten ve paylaşılan çözümleri belirleyen erdemli bir görüşme sarmalı başlatmak istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Konuşma bitiminde AB'ye de seslenen Conte, "AB, Akdeniz'deki liderliğini teyit etmek istiyorsa, burada önümüzde duran zorluklar karşısında üst düzey bir rol oynamalı." dedi.

 ROBERT ABELA DA GÖRÜŞLERİNE ENDİŞE İLE KARŞILIK VERDİ

Akdeniz'e dair görüşlerini dile getirenlerden birisi de toplantı sonrasında açıklamalrıyla endişesini dile getiren Malta Başbakanı Robert Abela idi. Abela, Akdeniz'deki süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Bölgenin konumunun hassasiyeti Kıbrıs ve Yunanistan dayanışmasına bağlayan Abela, durumun yatışması yönünde açık talepte bulundu. 

Göç konusunda ise AB'nin duruma uzak kaldığını göç dalgalarına karşı alınması gereken önlemleri çoğunlukla gözardı ettiğini dile getirdi. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal