İtalya'da Uçak Yolculuklarında Baş Üstü Dolaplara El Bagajı Yasağı Geldi

Normalleşmeye dönülen ülkede, yolcuların sadece önlerindeki koltuğun altına sığacak kadar bir el çantası taşımasına izin verilecek.

27.06.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-15:03) İtalya'da Uçak Yolculuklarında Baş Üstü Dolaplara El Bagajı Yasağı Geldi

İtalya'da Sivil Havacılık Kurumu, coronavirüs pandemisinin yayılmasına sebep olabileceği gerekçesiyle uçaklara el bagajı alınmasına yasak konuldu.

Ulusal Sivil Havacılık Kurumu (ENAC) aracılığıyla belirlenen yeni kurallar gereğince İtalya’ya giden, İtalya’dan kalkan ve ülke içinde sefer gerçekleştiren uçaklarda baş üstü dolaplarına bagaj kabul edilmeyecek.

Yolcular sadece önündeki koltuğun altına sığacak kadar bir el çantası taşıyabilecek.

El bagajı ölçüsündeki bavullar da ilave ücret ödenmeden check-in bagajı olarak teslim verebilebilecek.

Bu kararın, yolcuların bagajlarını baş üstü dolaplarına yerleştirerek çıkarırken birbirleriyle yakın temasa geçmesinin önüne geçmek için alındığı bildiriyor.

Aynı zamanda uçak yolcuları, ateşleri 37.5 derecenin üstündeyse uçağa alınmayacak. Yolcuların, uçuştan önce coronavirüs hastası şahıslarla yakın temasa geçmediklerini yazılı olarak oynamaları gerekecek.

Uçak seyahatinden sonraki 8 gün içerisinde coronavirüs belirtileri olan yolcular, bu vaziyeti havayolu şirketine ve sağlık kurumlarına belirtmekle de sorumlu olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal