İtalya'da Ölüm Cezasına Çarptırılan Ayı İçin Aktivistler Seferber Oldu

İtalya'nın Trento kenti yakınlarında bir ayı, 58 yaşındaki Fabio Misseroni ile 28 yaşındaki oğlu Christian'a saldırdı. İtalya'da yasalar gereğince insanlara saldıran yabani hayvanlar ölüm cezasına çarptırılıyor.

28.06.2020-20:27 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-11:10) İtalya'da Ölüm Cezasına Çarptırılan Ayı İçin Aktivistler Seferber Oldu
Baba ve oğluna saldıran ayı da yerel yönetim tarafından ölüm cezasına çarptırıldı ancak Çevre Bakanlığı ile hayvan hakları savunucuları buna karşı tepki gösteriyor.

Baba ve oğul, Peller Dağı'nda yaşanan olaydan yaralı olarak kurtuldu. Ancak Frento Özerk Vilayeti Başkanı Maurizio Fugatti, mağdurların DNA örneklerinden yola çıkılarak bulunacak olan hayvanın yakalanıp öldürülmesi kararı alındı.

Baba Misseroni ayak bileğinden, kolundan ve elinden yaralanırken oğlu ise daha saldırıyı daha hafif yaralarla önledi.

Saldırıyla ilgili konuşan Fabio Misseroni, "İkimizi de öldürebilirdi ama mucizevi bir şekilde bir anda gitti" ifadesini kullandı.
Hayvan hakları savunucuları karara karşı çıkıyor

Aralarında İtalya Çevre Bakanı Sergio Costa, doğal yaşamı koruma örgütleri ve ünlü isimlerin de bulunduğu birçok kişi Frento vilayetinin kararına karşı çıkıyor. Akvistler nihai karar öncesi olayın tamamen aydınlatılması gerektiğini savunuyor.

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) söz konusu ayının öldürülmemesi için internette imza kampanyası başlattı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal