İtalya’da Morandi Köprüsü Kurbanları Anıldı

İtalya'nın kuzeybatısındaki Cenova şehrinde geçen yıl çöken Morandi Köprüsü'nde yaşamını yitiren 43 kişi için anma töreni gerçekleştirildi.

14.08.2019-15:44 - (Son Güncelleme: 14.08.2019-15:40) İtalya’da Morandi Köprüsü Kurbanları Anıldı

Facianın birinci yılında İtalyan devlet erkanı, yaşamını yititrenlerin akrabaları ve aileleri ile çok sayıda Cenovalı, yeni köprünün yapıldığı yerde gerçekleştirilen resmi anma töreninde buluştu. 

Törene, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koalisyon hükümetinin kriz içindeki ortakları Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı aynı zamanda Lig Partisi lideri Matteo Salvini, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma ve Çalışma Bakanı Luigi Di Maio ve Cenova Belediye Başkanı Marco Bucci de hazır bulundu. 

Köprünün çöktüğü saat olan 11.36'da bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu süresince kentteki kiliselerin çanları ve Cenova limanının sirenleri çalınırken, sokaklara çıkan binlerce Cenovalı, saygı duruşuna alkışlarla eşlik etti. 

Cumhurbaşkanı Mattarella, kurbanların yakınları tarafından alkışlarla karşılanırken onlarla kucaklaştı. 

"YENİ KÖPRÜ GELECEK YIL HİZMETE GİRECEK"

Başbakan Conte, kurban yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada, "Biz sizi unutmadık. Bir yıl geçti ama sizin hatıralarınız, bizi asla terk etmedi. Cenova bugün yeniden doğuş arzusunun sembolüdür." diye konuştu.

Yeni köprünün gelecek yıl nisanda hizmete gireceğini bildiren Conte, "Bu köprü yeniden doğuşun simgesidir." dedi. 

Cenova Belediye Başkanı Marco Bucci, bugün birlik olma zamanı olduğunu belirterek, Cenova'nın gelişmek istediğini, birinci sınıf altyapıyı hak ettiğini dile getirdi. 

Hayatını kaybedenlerin yakınlarının temsilcisi Egle Possetti, adalet istediklerine dikkati çekerek, "Adalet yoksa demokratik bir devletten bahsedilemez. Vatandaş olarak bu tür olayların olabileceğini kabul edemeyiz. Çaresiz kalamayız, somut bir işaret istiyoruz ki böylece vatandaşlar kendini güvende hissedebilir" ifadelerini kullandı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal