İtalya'da Esrarlı Günler

İtalya parlamentosu kafa yapıcı maddelerin insandaki tesir gücüne oranla daha az uyuşturan ürünleri meşrulaştırma kararı aldı.

28.12.2019-18:34 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-18:35) İtalya'da Esrarlı Günler

İtalya radikal bir karar vererek insanların evde tesir gücü az oranda olabilecek uyuşturcu maddelere ve hafif esrar diye tabir edilen bitkinin ülke sınırları içinde üretilmesine ve satılmasına izin vererek, kamuoyunda çok tartışılacak kararın altına imza attı.

İtalya parlamentosu uyuşturucu etkisinin normal türlerinden daha az olduğu bilinen ve light (hafif) esrar olarak adlandırılan bir bitkinin ülke içerisinde satış ve üretimine izin verdi. Tasarı, ülkede uzun tartışmalara neden olduktan sonra yasallaştı.


1 Ocak tarihinden itibaren İtalya genelinde sigara ve tütün satan dükkanlar içerisinde esrarın etken maddesi olan THC’yi (Tetrahidrokannabinol) yüzde 0.5 oranında içeren otların ticaretini yapabilecek. Hükümetin bu yasayla ülkede yasa dışı şekilde devam eden “esrar ticareti trafiğini” kontrol altına almayı planladığı belirtilirken, yasal olarak dükkanlarda satılan ürünlerin kayıt altına alınarak vergi gelirlerini arttıracağı ifade ediliyor. İtalya’daki en büyük tarım kooperatiflerinden Coldiretti de meclisin bu kararını memnuniyetle karşıladı. İtalya’da 2013 yılında 400 hektarlık esrar ekimi yapılırken 2018’de bu rakam 4000 hektara çıkmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal