İtalya'da 95 Yaşındaki Kadın Coronavirüsü Tedavisiz Yendi

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını en çok İtalya'da etkili oldu. Özellikle yaşlı insanlarda etkisi ölümcül olan virüs dünya genelinde 15 binden fazla insanın ölmesine neden oldu. İtalya'da 95 yaşındaki bir kadının coronavirüsü tedavisiz bir şekilde yenmesi herkes için ümit oldu.

24.03.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-12:54) İtalya'da 95 Yaşındaki Kadın Coronavirüsü Tedavisiz Yendi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünyanın birçok ülkesinde etkili olmaya devam ediyor. Özellikle yaşlı insanlar için ölümcül olabilen virüs, Çin'den sonra en çok İtalya'da etkili oldu. İtalya virüsün yeni merkez üssü konumuna gelirken, ülkedeki kritik durum devam ediyor. 

Yaklaşık olarak 1 aydır virüse karşı yoğun çaba gösteren ve sağlık sistemi çöken İtalya'da, vaka sayısı Çin'deki vaka sayısına yaklaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 6 bini aştı. Ülkede, 7 binden fazla kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Taburcu olan hastaların içindeki 95 yaşındaki Alma Clara Corsini adlı bir kadının virüsü tedavisiz bir şekilde yenmesi ise İtalya'daki herkese umut aşıladı. Doktorlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Corsini'nin virüse karşı büyük bir reaksiyon gösterdiğini belirtti.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal