İtalya'da 1 Euro'ya Satılık Ev!

Terk edilmiş evler 1 euro üzerinden satışa çıkarılıyor. İtalya'nın Sicilya Adası'nda Salemi kasabasında terk edilen evler, 1 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkartılıyor.

29.10.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-12:30) İtalya'da 1 Euro'ya Satılık Ev!

İtalya Salemi kasabasındaki terk edilmiş evler 1 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Ancak alıcıların ödemesi gereken teminat miktarı 3 bin euro.

AÇIK ARTIRMA USULÜ İLE SATILACAK

Salemi'deki evlerin gelecek ay 1 eurodan başlayan fiyatlarla açık artırma usulü satılacağı belirtildi.

Salemi Belediye Başkanı Domenico Venuti, Sicilya'nın Belice Vadisi'nde 1968'de yaşanan depremin ardından en az 4 bin kişinin kasabayı terk ettiğini ifade etti. Öte yandan, Salemi'ye yeni bir soluk gelmesi için böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

Projeye göre, alıcı birden fazla ev alabiliyor fakat her ev için 3 bin euro (28 bin TL) teminat ödenmesi gerekiyor. Eğer ev 3 yıl içinde yenilenebilirse teminat alıcıya iade ediliyor.

İlgililerin Salemi'yi ziyaret etmelerine gerek olmadığını ifade eden Venuti, alıcıların talip oldukları evin restorasyonu için detaylı bir plan göndermeleri gerektiğini söyledi.

İtalya'nın bazı kasabalarında da benzer projeler daha önce hayata geçirilmişti. Napoli yakınlarındaki Ortaçağ kasabası Bisaccia'da evler 2019 yazında 1 eurodan satışa sunulmuştu. Bisaccia'dan ev almak isteyenlerin satıştan sonra restorasyon ve ikamet taahhüdü vermesi gerekiyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal