İtalya İçişleri Bakanı Salvini'den Skandal Türkiye Açıklaması: AB Süreci Durdurulsun

Mayıs ayında düzenlenecek olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için aşırı sağı bir araya getirmeye uğraşan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "Bizim fikrimiz çok açık: Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecini iptal etmek" ifadesinde bulundu.

08.04.2019-18:01 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-17:57) İtalya İçişleri Bakanı Salvini'den Skandal Türkiye Açıklaması: AB Süreci Durdurulsun

Toplantıda bir gazetecinin, zafer elde etmeleri halinde Avrupa ekonomisini canlandırmak amacıyla ne yapacakları sorusuna cevap veren Salvini, Avrupa ürünlerini koruyacaklarını söyleyerek, kıtadaki üreticileri hasara uğratan ve haksız rekabet yaratan bir takım anlaşmaları yeniden gözden geçireceklerini belirtti ve bu konuda Türkiye’den de bahsetti.

İTALYAN BAKANDAN KÜSTAH SÖZLER

Salvini’nin Türkiye hakkında söyledikleri şu şekilde:

“Bir örnek vereyim; bizim için Türkiye hiçbir zaman bir Avrupa ülkesi olmadı ve hiç olmayacak da. Avrupa Komisyonu ilginç bir şekilde Macaristan, Polonya, Avusturya ve İtalya hükümetlerine yaptırımlar uyguluyor, ama senelerdir yabancı bir güce milyarlarca Euro takdim ediyor ve söz konusu ülke de bunları bizim şirketlerimizle rekabet için kullanıyor. Onun AB’ye üyelik süreci askıya alındı. Bu yetmez, iptal edilmeli, tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Bana Türkiye’nin AB ile ne ilgisi olduğunu, popüler ve sosyalist partiler açıklasın. Bizim bu konudaki fikrimiz çok açık.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal