İtalya Eski Başbakanı: Avrupa Birliği'nden Tiksiniyorum

Coronavirüsün en çok etkili olduğu İtalya'da binlerce kişi hayatını kaybederken, Avrupa Birliği ülkeleri yeterli desteği göstermedi. İtalya eski Başbakanı Matteo Salvini yaptığı paylaşımda Avrupa Birliği'nden nefret ettiğini söyledi.

27.03.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-16:01) İtalya Eski Başbakanı: Avrupa Birliği'nden Tiksiniyorum

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını kısa süre sonra Avrupa'da etkisini gösterdi. İtalya virüsün merkezi haline gelirken birçok Avrupa ülkesi buradaki virüsten etkilendi ve salgının önüne geçemedi. 

İtalya'da coronavirüs salgını nedeniyle on bine yakın insan hayatını kaybederken, ülkenin sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Ciddi olarak personel ve tıbbi malzeme eksikliği çeken İtalya, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından beklediği desteği göremedi. Birçok Avrupa ülkesi İtalya'ya sırt döndü ve kendisini düşünerek malzeme desteğinde bulunmadı.

"YILANLAR VE ÇAKALLAR MAĞARASI"

Bu gelişmelerin ardından İtalya eski başbakanı ve ana muhalefet lideri Matteo Salvini sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. Avrupa Biriliği'nden nefret ettiğini ve tiksindiğini belirten Salvini, "Birlikten ziyade bir yılanlar ve çakallar mağarası. Önce virüsü yeneceğiz sonra dönüp Birliği düşüneceğiz. Ve gerekirse teşekkür etmeden ayrılırız." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal