İtalya Başbakanı Conte: Aşı Bulununcaya Dek Bekleyemeyiz

İtalya Başbakanı Conte, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına dair önlemleri gevşettikleri bu dönemin ekonomide "motoru yeniden çalıştırma zamanı" olduğunu ve aşı bulununcaya kadar bekleyemeyeceklerini ifade etti.

21.05.2020-18:44 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-18:41) İtalya Başbakanı Conte: Aşı Bulununcaya Dek Bekleyemeyiz
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinde, bugün üç ayı geride bırakan Covid-19 acil durumuna ilişkin bilgi paylaştı.

Virüsle mücadelenin ilk aşamasında aldıkları tedbirlere ilişkin Conte, "Belki herkes, temel hakları etkilemesi muhtemel acı verici bu kararları alamazdı. Bugün 1. aşamada yaptığımız tercihlerin vicdanen doğru olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi acil durumun en akut aşamasının üstesinden gelme zamanı, ekonomide ve üretimde motoru yeniden çalıştırmanın zamanı" diye konuştu.

Conte, önlemlerin kademeli olarak gevşetildiği 2. aşamaya sorumluluk ve güvenle geçtiklerini ifade ederek, "Bulaşma eğrisinin yeniden artabileceğinin farkındayız ancak bunu hesapladık ve hepsini gözlem altında tutacağız. Yeniden açılışın risklerini kabul etmemiz lazım, aşı bulununcaya dek bekleyemeyiz. Aksi takdirde üretken sosyal doku onarılamaz şekilde tehlikeye girer" sözlerine yer verdi.

Salgından ciddi şekilde etkilenen turizm sektörünün toparlanması için Avrupa Birliği'nden gelecek finansmanın netleşmesini beklediklerini ifade eden Conte, "Tüm vatandaşları, tatillerini İtalya'da geçirmeye davet ediyorum. Henüz görmediğimiz güzellikleri keşfedelim. Zaten bildiklerimizi yeniden ziyaret ederek tadını çıkarıyoruz" sözlerine yer verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal