İsviçre'de Açılan Ermeni Anıtı'na Türkiye'den Tepki Geldi

İsviçre'nin Cenevre kentinde Ermeni Anıtı açıldı. Konuyla ilgili konuşan Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık, "Bu anıt ilişkileri olumsuz etkileyecek" dedi.

13.04.2018-23:35 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-23:30) İsviçre'de Açılan Ermeni Anıtı'na Türkiye'den Tepki Geldi

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık, İsviçre'nin Cenevre şehrindeki Trembley Parkı'nda bu akşam hizmete sokulan Ermeni anıtıyla alakalı, "Ermeni anıtının, Türkiye-İsviçre ilişkilerine olumsuz etkileri olacak kötü niyetli ve kasıtlı bir girişimdir." dedi.

TÜRK DERNEKLERİ, CENEVRE KANTONU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

Cenevre'de Ermeni anıtı açılmasına İsviçre'deki Türk kesimi sert tepki gösterdi. Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Uyanık, AA'ya yaptığı konuşmada anıtın açılışını kınadı.

Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu da Tribune de Geneve gazetesinde yayınladığı tam sayfa ilanla Cenevre Kantonu'na tepki gösterdi.

ANIT AÇILIŞINA PKK YANDAŞLARININ KATILMASI DİKKAT ÇEKTİ

Anıtın açılışına Cenevre Belediye Başkanı Sami Kanaan ve Cenevre Kantonu üst düzey temsilcileri ile terör örgütü PKK yandaşlarının katılması da dikkatlerden kaçmadı.

"ANIT, CENEVRE'NİN TARAFSIZLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRDÜ"

Başkonsolos Uyanık, "Trembley Parkı'nda açılan Ermeni anıtı, Türkiye-İsviçre ilişkilerine kötü etkileri olacak art niyetli ve kasıtlı bir girişimdir." dedi. Uyanık, Türkiye düşmanlığıyla hareket eden bazı yerel politikacıların canı gönülden kucak açtıkları bu projenin Cenevre, hatta İsviçre'deki Türk halkında derin rahatsızlığa sebep olduğunu söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal