İsveç'ten İran'a Tazminat Davası

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, İran’ın Stokholm Büyükelçisi Mohajer’in, İran’da düşürülen Ukrayna uçağına yönelik yapılan görüşmeye katılmak üzere bakanlığa davet edildiğini dile getirdi.

14.01.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-09:19) İsveç'ten İran'a Tazminat Davası

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter hesabından İran’ın Stokholm Büyükelçisi Sayed Rasool Mohajer’in, İran’da düşürülen Ukrayna uçağına yönelik yapılan görüşmeye katılmak üzere bakanlığa davet edildiğini dile getirdi. 
Bakan Linde, "İran’ın Stockholm Büyükelçisi Sayed Rasool Mohajer uçağın düşülmesiyle ilgili olarak bugün Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Kazayı araştırmak için işbirliği teklif edildi. Hız ve şeffaflık açısından ve aynı zamanda ülkemizin mağdur vatandaşlarının akrabalarının acısını az da olsa telafi etmek için sorumluluk alınması talep edildi. Şimdi odak noktamız yaşayanlara yardım etmek. Gelişmiş bir konsolosluk destek ekibimiz bugün İran'a gidecek” diye açıkladı.
Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı 8 Ocak’ta İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra yere çakılmıştı.
İran, Ukrayna, Kanada, Afganistan, Almanya, İsveç ve İngiltere vatandaşlarını taşıyan uçaktaki 176 yolcu hayatını kaybetmiş. İran, saldırıyı üztlenmiş ve uçağın yanlışlıkla düşürüldüğünü dile getirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal