İsveç'te Cami Yapılmasını Öneren Politikacı İstifa Etti

İsveç'te cami ve kültür merkezi yapılması için önerge veren SD İlçe Meclis Üyesi Mark Collin, baskılar yüzünden görevini bırakmak zorunda bırakıldı.

19.03.2019-17:32 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-17:27) İsveç'te Cami Yapılmasını Öneren Politikacı İstifa Etti

İsveç'in Vasternorrland bölgesindeki Kramfor ilçesine cami ve kültür merkezi yapılması için önerge veren, göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) İlçe Meclis Üyesi olan Mark Collin, baskılar yüzünden partisindeki görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Collin, yazılı açıklamasında, Müslümanlar için cami ve kültür merkezi yapılmasına verdiği destek nedeniyle ağır eleştiri ve nefret saldırılarının hedefi olduğunu belirterek ''Ben saf ve yaşlı bir politikacıyım. İsveç Demokratlar Partisinin yabancı düşmanlığını bıraktığını zannediyordum. Nürnberg Yasaları ile 2019'da parti yönetilemez.'' şeklinde konuştu.

Önergeden sonra partisinin, hakkında soruşturma başlattığına işaret eden Colin, baskılara dayanamayarak partiden istifa ettiğini ve ilçe meclisinde diğer partilerle anlaşarak cami ve kültür merkezi yapılması için çaba harcamaya devam edeceğini kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal