İsrailli Vekil Nefret Kokan Ahed et-Temimi Açıklaması

İsrail'deki radikal sağcı Milletvekili Smotrich, Filistin mücadelesinin sembol kişilerinden 17 yaşındaki genç kız Ahed et-Temimi'nin dizinden vurulması gerektiğini açıkladı.

23.04.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-10:40) İsrailli Vekil Nefret Kokan Ahed et-Temimi Açıklaması

Tel Avil’de Yahudi Evi Partisinden , Filistin  mücadelesinin sembol kişilerinden olan cesur kız 17 yaşındaki Ahed et-Temimi'nin "en azından dizinden vurulması gerektiğini" açıklayarak insanlık dışı bir açıklamanın altına imza attı.

İsrailli Milletvekili Smotrich, sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bence o kız (Ahed et-Temimi) en azından dizinden vurulmalıydı. Böylelikle hayat boyu ev hapsine mahkum olurdu."şeklinde konuşarak kinini döktü.

FİLİSTİNLİ CESUR KIZ AHED ET-TEMİMİ

Meretz Partisi Milletvekili Michal Rozin ise mevzu bahis açıklamaya dair, "Kendinden utanmalısın, geçen hafta İsrailli yerleşimciler İsrail ordusunun askerlerine taş attı, onlara ateş açtılar mı?" diyerek kalleş vekile cevap verdi.

İsrail ordusu, 8 ay hapse mahkum edilen Ahed et-Temimi'yi 19 Aralık 2017 yılından ailesiyle yaşadığı eve düzenlediği operasyonla gözaltına almıştı.

İŞGALCİ İSRAİL TARAFINDAN HAPSE KONULDU

Abluka altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınındaki Nebi Salih kasabasında bulunan evinin avlusuna zor kullanarak giren bir İsrail askerine hak ettiği gibi tokat attığı görülen videosu yayımlanan Ahed, İsrail ordusuna "saldırı" ile suçlanıyordu. Videoda Ahed'in yanında olduğu görülen kuzeni Nur et-Temimi de daha sonra gözaltına alınarak askeri cezaevine konulmuş, bir süre sonra kefaletle tahliye edilmişti.

"Filistinli cesur kız" olarak da tanınan Ahed, 2012 senensinde ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü. Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Temimi, abluka Batı Şeria'da bulunan İsrail askeri cezaevinde tutuklu kalıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal