İsrailli Milletvekili Mescid-i Aksa'ya Basın Düzenledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi Milletvekili Yehuda Glick, Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı.

28.01.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-12:24) İsrailli Milletvekili Mescid-i Aksa'ya Basın Düzenledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi Milletvekili Yehuda Glick, Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu önderliğindeki Likud Partisi Milletvekili Yehuda Glick, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir kesiminde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin açıklamasına göre, aşırı sağcı milletvekili Glick ve bir grup fanatik Yahudi, İsrail polisi beraberliğinde Harem-i Şerif'in avlusuna giriş yaptı.

Mescid-i Aksa'ya baskın yapan İsrailli milletvekillerinin liderlerinden biri olarak görülen Glick, geçen sene de birçok defa Harem-i Şerif'e girmişti.

Glick, en son geçen sene 3 Aralık tarihinde kendisine eşlik eden bir grup fanatik Yahudi'yle Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirmişti.

BAŞBAKAN YASAKLAMIŞTI 

İsraillilerin Mescid-i Aksa'ya yaptıkları baskınlardan dolayı Filistinliler ile İsrail güçleri arasında ortaya çıkan gerginlik nedeniyleBaşbakan Binyamin Netanyahu, Ekim 2015 tarihinde İsrail Meclisi üyesi milletvekilleri ve bakanların Mescid-i Aksa'ya girmelerine yasak getirmişti.

Netanyahu, yaklaşık 3 senelik yasaktan sonra Temmuz ayında İsrailli milletvekillerinin 3 ayda 1 kez olmak şartıyla Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermişti.

İsrail polisi ise geçen aylarda İsrailli milletvekillerinin ayda bir kez Mescid-i Aksa'ya girebileceklerini açıklamıştı.

MESCİD-İ AKSA MESELESİ

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliği taşıyor.

Yahudiler, Mescid-i Aksa Külliyesi'nin altında sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının yer aldığını iddia ederek kazı çalışmaları düzenliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal