İsrail'in İran Açıklamasına ABD'den İlk Tepki

İsrail'in İran'ı hedef alan açıklamalarının ardından ABD ve İran'da ilk tepkiler geldi. ABD Başkanı Trump, "Açıklamalar haklı olduğumu gösterdi" derken İran ise açıklamaları 'şov' olarak nitelendirdi.

30.04.2018-23:40 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-23:33) İsrail'in İran Açıklamasına ABD'den İlk Tepki

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'ın nükleer anlaşmaya karşın gizli nükleer silah faaliyetlerinde bulunduğunu iddia etti.

İRAN'I NÜKLEER SİLAH ÜRETMEKLE SUÇLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın P5+1 devletleriyle 2015'te imzaladığı nükleer anlaşmaya karşın, nükleer silah geliştirmey sürdürdüğünü kanıtlayan "yarım ton" belgeye sahip olduklarını iddia etti.

İDDİASINI DESTEKLEMEK İÇİN KANITLAR SUNDU

İsrail lideri, ellerindeki belgelerin net olarak İran'ın yalan söylediğini kanıtladığını söyledi. Konuşmasını İngilizce olarak yapan Netanyahu, sunumu esnasında birçok harita, illüstrasyon, animasyon, video ve şablon gösterdi. Netanyahu, "İran, 2015'te anlaşmayı imzalamasının sonrasında gizli dosyalarını saklama uğraşlarını yoğunlaştırdı. 2017'de nükleer silah arşivini Tahran'ın Şorabad civarında çok gizli bir yere taşıdı" dedi.

TRUMP: HAKLI ÇIKTIĞIMI GÖSTERDİ

İsrail Başbakanı sunumun sonrasında ABD Başkanı Donald Trump'ın "doğru şeyi yapacağından emin olduğunu" söyledi. "Delilik" olarak tanımladığı nükleer anlaşmadan çekileceğini her fırsatta söyleyen ve son kararını 12 Mayıs'ta açıklayacak olan ABD Başkanı Trump ise, Netanyahu'nun sunumunun kendisini yüzde 100 haklı çıkardığını açıkladı.

İRAN: PROPAGANDA GÖSTERİSİ

İran cephesi ise Netanyahu'nun açıklamalarının "dayanaksız ve propagandadan" ibaret olduğunu söyledi. Resmi haber ajansı IRNA, "Netanyahu, saçma şovlarıyla ünlü" ifadesini kullanırken, yarı resmi haber ajansı Fars ise "propaganda gösterisi" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal