İsrail'in Beklediği Gün Geldi, Netanyahu Savaş Hazırlığına Başladı

Rus yerel gazetesinin yazdığına göre, ABD'nin Suriye'den çıkması ile İsrail'in Suriye'de geniş bir savaş hazırlığına giriştiği iddia edildi.

27.12.2018-14:07 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-14:07) İsrail'in Beklediği Gün Geldi, Netanyahu Savaş Hazırlığına Başladı

Rus yerel gazetesinin yazdığına göre, ABD'nin Suriye'den çıkması ile İsrail'in Suriye'de geniş bir savaş hazırlığına giriştiği iddia edildi.
Rus yerel gazetesi, ABD'nin Suriye'den çıkma kararını duyurduktan sonra İsrail'in Suriye’de geniş çaplı bir savaş hazırlığı planladığını iddia etti. Gazete, atılan bu adımla, ABD'nin Amerikan askerlerini Suriye'den çıkarmasıyla İsrail'in İran'a karşı tek başına mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti.

Rus gazetesi, İsrail'in eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın, "ABD'nin Suriye'den çıkması kuzeyde, Lübnan ve ya Suriye'de, büyük bir çatışmanın olma ihtimalini yükseltiyor" yorumunda bulundu.

Rus gazetesi ayrıca, Rus askeri uzmanı Yuri Liamin'in ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den geri çekilme kararının İran tarafından "açık çek" şeklinde yorumlamaması gerektiği de belirtti.

Middle East Monitor haber sitesinin de yayınladığı yazıda, Liamin şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin şu anda Suriye Kürtlerine karşı askeri bir operasyon düzenlemekte tehdit ettiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu operasyon Suriye'nin kuzeyinde önemli bir alanda Türk yönetimine neden olabilir. Böylesi bir gelişme Suriye yetkilileri ve onların İranlı yandaşlarınca memnuniyetle karşılanmayacaktır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal