İsrail'e S-300 Darbesi!

İsrail hava savunmasının bundan sonra Suriye’de daha tedbirli olacağını ifade eden Rus askeri uzman İgor Korotçenko, Suriye ordusunun S-300 hava savunma sistemlerini elinde bulundurmasıyla her türlü provokasyonun uçak kaybı riskini taşıyacağını belirtti.

09.10.2018-09:03 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-08:56) İsrail'e S-300 Darbesi!

Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı'nın hazırladığı kritik toplantıya katılan Moskova merkezli Dünya Silah Ticareti Analizi Merkezi Direktörü İgor Korotçenko, "S-300 füzelerinin menzili 250 kilometre ve eğer pergeli alıp S-300'ün yerleştirileceği yeri merkez alarak çember çizersek İsrail için yeni bir halin ortaya çıktığını anlarız. Potansiyel olarak İsrail hava kuvvetleri neredeyse tamamen bu sistemin menzilinde bulunuyor' dedi.

'İSRAİL UZAK KALMALI'

İsrail'in mevcut halde provokasyonlardan uzak durması gerektiğini ifade eden Korotçenko, "Elbette Rusya cepheleşmeye ilgile değil ama yeni bir gerçekliğin ortaya çıkması nedeni İsrail, dikkatli ve tedbirli olmalı ve her türlü provokasyondan uzak kalmalı" şeklinde konuştu.

Yunanistan ve Kıbrıs'ın, elinde bulundurduğu S-300 sistemlerinin teknolojilerini ABD ve İsrail'e sızdırdığı söylentilerine değinen Korotçenko, "Tüm tasarım, üretim ve sevkiyat aşamalarında gerçekleşen veri koruma, karşı istihbarat ve rejim tedbirleri sistemi, Rusya'nın S-300'de kullanılan yeni teknolojilerin tek sahibi olarak kalmasına neden oluyor. Bu sebeple, teknolojilerin İsrail ve ABD'ye sızdığı spekülasyonları doğru değil" açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydrın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal