İsrail'den Lübnan'a Savaş Tehdidi

İsrail Savunma Bakanı Gantz, 'Lübnan'da bize başka bir savaş dayatılırsa, biz de bu savaşa engelsiz bir şekilde gireriz. Ancak böyle bir savaşın Lübnan için tehlikeli sonuçları ve yankıları olacaktır' diye konuştu.

10.08.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-17:25) İsrail'den Lübnan'a Savaş Tehdidi

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail'in Lübnan'da yeni bir savaşa hazır durumda olduğunu dile getirdi.

İsrail Meclisi Basın Ofisine göre Gantz, Meclis Dışişleri ile Güvenlik Konseyi oturumundaki açıklamasında, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'a dikkat çekerek, 'En büyük düşmanınız Nasrallah, Lübnan'ın da en büyük sorunudur.' şeklinde konuştu.

Gantz, 'Lübnan'da bize başka bir savaş dayatılırsa, biz de bu savaşa engelsiz bir şekilde gireriz. Ancak böyle bir savaşın Lübnan için tehlikeli sonuçları ve yankıları olacaktır.' tehdidi yaptı.

Orta Doğu'daki vaziyetin uzun süredir kırılgan ve istikrarsız olduğunun altını çizen Gantz, İran'ın da kendileri için büyük bir risk oluşturduğunu ve bu ülkeyi sıkıştırmak için gayret göstermeyi süreceklerini ifade ederek, Tahran'ın Suriye başta olarak bütün bölge ülkelerindeki yapılanmasına karşı her şekilde uğraştıklarını belirtti.

Açıklamasında Gazze Şeridi'nden de bahseden Gantz, Gazze'de hiçbir menfaatlerinin olmadığını, tek taleplerinin Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin özgür kalması ve bölgede sessizliğin sağlanması olduğunu dile getirdi.

Hamas daha önceki açıklamasında da pek çok açıklamada, İsrail'in elinde olan Filistinli tutuklular serbest bırakılmadan, İsrail ile esir değişimi müzakerelerinin olmayacağını bildirmişti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Nisan 2016 yılında elinde dört İsrail askeri olduğunu bildirmişti.

İsrail, önce konu olan askerlerden Hadar Goldin ile Oron Şaul'un 2014 yılındaki Gazze savaşında öldüğünü açıklamış, fakat Savunma Bakanlığı Haziran 2017 yılında askerlerin durumunu 'kayıp ve esir' olarak revize etmişti.

İsrail tarafı aynı zamanda biri Etiyopya asıllı Avera Mengistu öteki Arap olmak üzere iki vatandaşının daha Gazze'de olduğunu belirtmişti.

Hamas ve İsrail arasında 18 Ekim 2011 yılında yapılan takas anlaşmasıyla, 2006 yılında esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit'e karşılık 1027 Filistinli tutuklu özgür bırakılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal