İsrail'den Kritik Hamle! Lübnan'a Giriyor

Lübnan sınırındaki bazı yerler, İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin varlığını sağlamlaştırdığı askeri bölge olarak ilan edildi. 100 kadar İsrail tankı da Lübnan sınırında konuşlandı.

05.12.2018-10:06 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-09:56) İsrail'den Kritik Hamle! Lübnan'a Giriyor

Lübnan sınırındaki bazı yerler, İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin varlığını sağlamlaştırdığı askeri bölge olarak ilan edildi. 100 kadar İsrail tankı da Lübnan sınırında konuşlandı. İsrail, Lübnan’ı saldırı durumunda bu tünellerden gelebilecek olası saldırıları engellemeyi planlıyor.

UCU AÇIK SENARYO

Açıklamada 'günlerce' devam edeceği ifade edilen operasyonun İsrail topraklarında sınırlı kalacağı belirtilirkne, 'Sınır ötesi saldırılar için kazılan bu tüneller İsrail ordusu tarafından faaliyete geçmeden ve İsrailli sivillerin güvenliğine tehdit olmadan önce tespit edilmiştir.' ifadeleri kullanıldı. İsrail ordusuna bağlı Kuzey Komutanlığının her türlü senaryoya açık olduğu vurgulandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu tarafından Kasım ayında yapılan açıklamada ülkesinin 'İran’ın Suriye ve Lübnan’da konuşlanmasını engellemeye kararlı olduğunu' açıklanmıştı. Lübnan’ın başkenti Beyrut ve güneydeki sınır olan kentleri İsrail’in hedefinde bulunuyor. İsrail, Eylül’de Hizbullah’ın Beyrut’taki füze tesislerinin fotoğraflarını yayınlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal