İsrail’den Aşı Açıklaması:'İkna Olursak Alırız'

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, Rusya'nın ürettiği 'Sputnik V' adlı koronavirüs aşısıyla ilgili 'Ciddi bir ürün olduğuna ikna olursak, Rusya ile müzakerelere başlayacağız' dedi.

12.08.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-14:52) İsrail’den Aşı Açıklaması:'İkna Olursak Alırız'

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, Rusya aracılığıyla üretimi yapılan koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Times of Israel'deki habere göre halihazırda Rusya ile aşı geliştirilmesi meselesinde müzakereler yaptıklarını aktaran Edelstein, 'Ciddi bir ürün olduğuna ikna olursak, müzakerelere girmeye çalışacağız' şeklinde konuştu.

İsrail'in daha önce aşı bulabilecekleri ümidiyle 2 firmayla anlaşma imzaladığını belirten bakan, 'Haberleri yakından takip ediyor, hangi ülkede ne olursa olsun kontrol ediyoruz' diye konuştu.

'Aşı yarın gelmeyecek' ifadesini kullanan Edelstein, 'Henüz gerekli tüm adımları geçmiş ve gerekli onayı almış bir aşı yok' açıklamasında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün koronavirüs salgınına karşı bulunan ilk aşının tescillendiğini duyurmuştu. Rusya böylelikle, koronavirüse aşısını bulup tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Rusya Sağlık Bakanlığı'nın basın dairesinden gelen açıklamada da Gamaley Enstitüsü aracılığıyla geliştirilen aşının 2 etaplı uygulamasının iki seneye kadar bağışıklık sağladığı bilgisi verilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal