Bahreyn'de İsrail'e Teslim Oldu

İsrail ile Bahreyn arasındaki diplomatik ilişkiler, imzalanan mutabakatla resmi olarak başlamış oldu.

19.10.2020-09:42 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-10:08) Bahreyn'de İsrail'e Teslim Oldu

Arap ülkeleriyle, İsrail arasında ABD'nin öncülüğünde başlayan normalleşme sürecine dahil olan Bahreyn, İsrail ile diplomatik ilişkilerini anlaşmayla resmiyete döktü.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bahreyn'in başkenti Manama'da tarihi anlar yaşandığı ve iki ülke arasında kapsamlı diplomatik ilişkilerin başlatılmasına yönelik ortak mutabakat imzalandığı kamuoyuna aktarıldı.

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif ez-Zeyyani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Büyük adımlar atarak barış sürecine hızlı bir ivme kazandırıyoruz. açıklamasını yaptı.

ARTIK BİR AİLEYİZ

İsrailli ve Bahreynli yetkililer, söz konusu mutabakatın, iki ülke arasında tam bir barış ortamı oluşturacağını açıkladı.Ekonomik, diplomatik ve siyasi anlaşmaları ihtiva edeceğini ve karşılıklı elçiliklerin açılmasına zemin hazırlayacağını aktardı.

İsrail heyetine başkanlık eden Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Meir Şabat ise imza töreninde yaptığı konuşmada, Bugünden itibaren tek bir aileyiz. açıklamasını yaptı.

Bahreyn'in  haber ajansı BNA'ya göre, Zeyyani de İsrail ile imzalanan mutabakatın, iki ülke arasında iş birliğini olumlu yönde tesis edeceğini aktardı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal