İsrail, Sekiz Milyon Doz Kovid-19 Aşısı İçin Pfizer ile Anlaşma İmzaladı

Aşı anlaşmasıyla alakalı açıklama yapan Başbakan Netanyahu, bu meselede başka ülkelerden geri kalmak istemediklerini dile getirdi.

15.11.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-13:39) İsrail, Sekiz Milyon Doz Kovid-19 Aşısı İçin Pfizer ile Anlaşma İmzaladı

ABD'li Pfizer ile kurucuları Profesör Uğur Şahin ile Profesör Özlem Türeci olan BioNTech'in koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği aşının üçüncü faz testlerinin % 90 oranında etkili olduğunun belirtilmesinin akabinden ülkeler, aşının sağlanması için harekete geçti.

Bu çerçevede İsrail, Pfizer ile koronavirüs aşı adayının hemen hemen sekiz milyon dozu için resmi bir niyet anlaşmasına imza attı.

237 MİLYON DOLARA ANLAŞTILAR

İsrail medyasını, Pfizer'in, anlaşmada aşının uygulamada tedarik edilmesiyle ilgili herhangi bir üstlenme içermese de, gelecek hafta 35 milyon doların üstünde bir ön ödeme alabileceğini kaydetti.

Kalan miktarın, aşı dozları verildikten sonra ödeneceği belirtildi. Fakat ABD'deki artan talep ya da başka 'koşulların' Pfizer'in siparişi yerine getirmesini önüne getirilmesi durumunda, Tel Aviv'in geri ödeme beklediği kaydedildi.

'HERKES İÇİN AŞI SAĞLANMAKTADIR'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Ulusal misyonumuz, istisnasız İsrail'de isteyen herkes için aşı sağlamaktır.' ifadeleri kullandı.

Netanyahu, 'aşıyı dünyanın önde gelen ülkeleriyle birlikte almak ve bu konuda geri itilmemek için' öteki ülkeler ve dünya başkanlarıyla müzakerelerde bulunduğunu ifadelerine ekledi.

Bu esnada, İsraillileri biraz daha sabırlı olmaya ve devletin kovid-19 karşıtı direktiflerine ve kurallarına riayet etmeye çağıran Netanyahu, 'aşılar gelene kadar aylar geçeceğini, ancak bunların onaylanacağını varsaydığını' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal