İsrail Savaş Uçakları Suriye'yi Vurdu

Şam'ın güneyindeki hava saldırılarının Lübnan Hizbullah grubunun ve İran kuvvetlerinin silah depolarını hedef aldığı bildiriliyor.

26.12.2018-10:26 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-10:23) İsrail Savaş Uçakları Suriye'yi Vurdu

Şam'ın güneyindeki hava saldırılarının Lübnan Hizbullah grubunun ve İran kuvvetlerinin silah depolarını hedef aldığı bildiriliyor. Suriye yerel medyasının bildirdiğine göre, Güney Lübnan'ın üzerinden uçan İsrail savaş uçakları, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki hedeflere füzeler attı.

Rejim tarafından yürütülen füzelerin çoğu hedeflerine ulaşmadan önce vuruldu, bir silah deposuna basıldı ve üç asker yaralandı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail hava saldırısının Şam'ın güneyinde Lübnan'ın Hizbullah grubunun ve İran kuvvetlerinin silah deposu olan üç pozisyonu hedeflediğini söyledi.

İsrail Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, İsrail'in hava savunma sisteminin Suriye'den başlatılan uçaksavar füzesini düşürdüğü belirtildi. İsrail saldırısı, doğrulandığı takdirde ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta ABD'nin kuvvetlerini Suriye'den çekeceğini açıklamasından bu yana yapılacak ilk saldırı olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal