İsrail Sandık Başında

İsrail seçmenleri Salı günü, Filistin halkının boykotu sürerken ülkenin belediye seçimlerinde sandık başına gittiler.

30.10.2018-13:51 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-13:47) İsrail Sandık Başında

İsrail seçmenleri Salı günü, Filistin halkının boykotu sürerken ülkenin belediye seçimlerinde sandık başına gittiler. Oylama istasyonları yerel saatle sabah 7'de açıldı ve yerel saatle 10: 00'da kapanacak. 6,6 milyondan fazla İsrailli oylamada oy kullanma hakkına sahip.
İsrail İçişleri Bakanlığı'na göre, oylama için İsrail genelinde 251 belediyede yaklaşık 11 bin oylama istasyonu açıldı. Toplam 863 aday, oylamada ülke çapında 251 şehir, kasaba ve bölge konseyi için yarışmakta. İsrail'de her dört yılda bir yerel seçimler yapılır.
Her yıl olduğu gibi, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs kentine de dikkat çekiliyor. Burada, Filistinlilerin büyük çoğunluğu İsrail'i 1967 Ortadoğu savaşında şehri ele geçirmesinden bu yana boykot ediyorlar.  İsrail yasalarına göre "daimi sakinler" olarak kabul edilen Filistinliler oy kullanamıyor. İsrail resmi rakamlarına göre Filistinliler, hem Doğu hem de Batı bölgelerinde, Kudüs nüfusunun yaklaşık% 40'ını oluşturuyor.  Son haftalarda Filistinli din adamları, Kudüs'teki Filistin sakinlerini oylamayı boykot etmeye çağırdılar. Filistinliler, İsrail seçimlerini İsrail'in kutsal şehir işgalini onaylaması olarak görüyor.

Bu arada İsrail işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri'ndeki Majdal Şam köyündeki yüzlerce Dürzi Arap İsrail'deki oylamalara karşı gösteri yaptı. Tüm adaylar oylamadan çekildikten sonra köydeki belediye anketleri iptal edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal