İsrail Polisinden Flaş Karar! Netanyahu Hükümeti Devrilebilir

İsrail polisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'ya yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddiaları için dava açılması yönünde tavsiye kararı verdi.

02.12.2018-13:37 - (Son Güncelleme: 02.12.2018-13:24)

İsrail polisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'ya yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddiaları için dava açılması yönünde tavsiye kararı verdi. Bu dava Netanyahu hükümetini devirebilir. 

Öte yandan Netanyahu'dan ilk tepki geldi. Netanyahu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Benim ve eşim için bu karar sürpriz olmadı. Bu karar biz sorguya çekilmeden önce ayarlanarak basına sızdırıldı ve ayarlandı. Hiç bir yasal dayanağı yok. Yetkililer her şeyi reddediyor'' ifadelerini kullandı. 

NETANYAHU HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Netanyahu'nun, başbakanlık seçim kampanyalarında kampanya sorumlusu olan arkadaşı telekominkasyon şirketi sahibi Shlomo Filber'i göreve getirmek için Telekominikasyon bakanlığı yöneticisi Avi Berger'i görevden aldığı iddia edildi. 

Netenyahu ve eşi Sara'nın, Walla isimli haber sitesinin sahibinin eşi ile anlaşarak haber sitesinin haklarında olumlu haberler vermesi konusunda anlaştığı iddia edildi.

Netenyahu ve eşi, iş adamlarından pahalı hediyeler aldığı, Yedioth Ahronot sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya'dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karışması suçlamalarıyla zor günler yaşıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal