İsrail Polisi Zihinsel Engelli Filistinliyi Şehit Etti

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün “Eski Şehir” bölgesinde zihinsel engelli Filistinliye dur ihtarında bulundu. İhtarı anlamayan Filistinliye ateş ederek şehit etti.

30.05.2020-13:20 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-13:18) İsrail Polisi Zihinsel Engelli Filistinliyi Şehit Etti

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün “Eski Şehir” bölgesinde zihinsel engelli Filistinliye dur ihtarında bulundu. İhtarı anlamayan Filistinliye ateş ederek şehit etti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mescid-i Aksa'nın da içerisinde bulunduğu Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde yer alan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda, 32 yaşındaki zihinsel engelli İyad Hayri Hallak adındaki Filistinli, İsrail güçlerinin ateş etmesi neticesinde yaşamını yitirdi.

"Tabanca taşıdığı şüphesiyle dur ihtarı yapılan fakat bu uyarıya uymayarak kaçtığı" öne sürülerek ateş edilen İyad Hayri Hallak'ın üstünde silah olmadığı ve Eski Şehir'de bulunan okuluna gittiği öğrenildi.

Yerel basında yer alan haberlerde, Hallak’ın durumu nedeniyle dur ihtarını anlamadığı ifade edildi.

İsrail güçlerinden gelen açıklamada ise tabanca benzeri şüpheli obje taşıdığından şüphenildiği için Hallak’a dur ihtarında bulunulduğu fakat Hallak’ın “kaçtığı” iddia edildi.

Açıklamada, polisle Hallak arasındaki kovalamaca esnasında ateş açılan Hallak'ın ağır yaralandığı ve hayatını kaybettiği ifade edildi.

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Blokunun Yahudi Milletvekili Ofer Cassif, yaşanan olayın İsrail hükümetinin tahriklerinin sonucunda meydana geldiğini dile getirdi.

Cassif, sosyal medya hesabı Twitter’da bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, "Bugün Kudüs'te yaşanan olay yalnızca polis cinayeti olarak tanımlanabilir. Hükümet koridorlarındaki tahrik görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Artık her Filistinli aksini kanıtlayana kadar 'terörist' olarak görülüyor" sözlerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal