İsrail Ordusu'nda Asker Olan Türk Kızı Gündem Oldu

İsrail'de zorunlu askerlik yapan Şanlıurfalı Sab,ha İrem Çevik sosyal medyada gündem oldu. Çevik'in Gazze operasyonu paylaşımı büyük tepki çekti.

12.09.2018-10:54 - (Son Güncelleme: 12.09.2018-10:46) İsrail Ordusu'nda Asker Olan Türk Kızı Gündem Oldu

Türkiye'de bedelli askerlik uygulaması gündemdeyken hem Türk hem de İsrail vatandaşı olan kadınların İsrail'de mecburi askerlik yaptığı meydana çıktı. İki devlet arasındaki anlaşmaya göre çifte vatandaş olanlar istediği ülkede askerlik yapabiliyor. Fakat Türkiye'de kadınlar askere gitmediği için çifte vatandaş olan kadınlar İsrail'de mecburi olarak askerlik yapıyor.

2019'DA TEZKERE

Vatan gazetesinden İlker Akgüngör'ün aktardığına göre; İşte İsrail Ordusu'nda (IDF) mecburi olarak silah altına alınan çifte vatandaşlardan biri de Şanlıurfalı Sabiha İrem Çevik. Halfeti doğumlu olan ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki meşhur liman bölgesi Yafa'da ikamet ettiği bildirilen Çevik, 2017'de silah altına alındı. 28 Temmuz 2019'da tezkeresini alacak olan Sabiha İrem Çevik, aynı zamanda İsrail Ordusu'nun yaptığı operasyonlarda etkin olarak vazife yapıyor.

HAMAS PAYLAŞIMI

Son olarak 29 Ağustos'ta İsrail Ordusu'nun Gazze'ye yaptığı operasyonda vazife yapan Çevik, bunu sosyal medya sayfasından "Gazze'den Hamas'ı temizlemek için operasyon başlatıldı. Birliklerimiz 5 km. içeri girdi" diye yazdı. Operasyon esnasında canlı yayın açan Çevik, bu görüntüler sebebiyle eleştirilerin odağı oldu. Sabiha İrem Çevik özellikle Gazze operasyonuyla alakalı kendisine yönelen küfürlerin sonrasında sosyal medya sayfalarını kapattı.

ÇİFTE VATANDAŞLAR TERCİH YAPABİLİYOR

Erkekler ise bedelli askerlik uygulaması ve askerlik süresinin İsrail'e oranla çok kısa olması sebebiyle askerlik hizmeti için çoğunlukla Türkiye'yi tercih ediyor. İsrail Ordusu'nda bir erkek 3 sene askerlik yaparken, Türkiye'de bu süre öğrenim durumuna oranla 6 ile 12 ay arasında farklılaşıyor. Bedelli askerlikten yararlanan çifte vatandaş erkekler gene İsrail Ordusu'na gitmezken kadınların böyle bir olanağı olmadığı için 2 sene mecburi asker olarak silah altına alınıyorlar. Çifte vatandaş olan şarkıcı Linet'de aynı nedenle bir süre İsrail'de mecburi askerlik yapmak durumunda kalmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal