İsrail Kudüs'te Filistinlilere Ait 200 Kadar İş Yerini Daha Yıkmayı Hedefliyor

İsrail'in, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait yaklaşık 200 işletmeyi bu senenin sonuna dek yıkmayı hedeflediği kaydedildi.

01.06.2020-09:12 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-09:11) İsrail Kudüs'te Filistinlilere Ait 200 Kadar İş Yerini Daha Yıkmayı Hedefliyor

İsrail'in, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait yaklaşık 200 işletmeyi bu senenin sonuna dek yıkmayı hedeflediği kaydedildi.

Kudüs'te bulunan Arap Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kemal Ubeydat, Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya verdiği demeçte, Kudüs Belediyesinin İsrail’in planlama komitesinin onayıyla şehirde yer alan Vadi el-Cevz semtindeki sanayi bölgesinde 200 kadar işletmenin sene sonuna kadar yıkılması şeklinde emir verdiğini dile getirdi.

Bahsi geçen işletmelerin oto tamirhaneleri, ticarethaneler ve lokantalar olduğunu dile getiren Kemal Ubeydat, bölgenin Kudüs'ün en işlek yeri olduğunu da sözlerine ekledi.

"BU KARARIN HEDEFİ KENTTE FİLİSTİNLİLERE AİT OLAN TEK SANAYİ BÖLGESİNİ ELE GEÇİRMEKTİR"

Ubeydat, "Bu kararın hedefi, Kudüs kentinin kimliği ve karakterini değiştirerek Yahudileştirme çabaları kapsamında işgal altındaki şehirde Filistinlilere ait olan tek sanayi bölgesini ele geçirmektir" sözlerini kullandı.

Konuyla ilgili Hamas Hareketi adına açıklamalarda bulunan Abdullatif el-Kanu, yazılı açıklasınmada, Kudüs şehrinin boşaltılması kapsamında verilmiş olan kararın "siyonist küstahlık" olduğunu dile getirdi.

İsrail, devlet malı olduğunu öne sürerek Filistinlilere ait topraklara ve binalara gayrimeşru yollarla el koyuyor.

Btselem İsrail İnsan Hakları Örgütünden alınan bilgiye göre, İsrail, 2004 yılından şu ana kadar "ruhsat olmaması veya İsrail devletinin mülkiyetinde" olduğu gerekçeleriyle Kudüs'te bin 7 iş yerini yıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal