İsrail İran'ı Bombaladı, Savaş An Meselesi

İsrail'in askeri hava araçları, Suriye'nin başkenti Şam çevresindeki İran askeri üssünü bombaladı.

02.12.2017-08:58 - (Son Güncelleme: 02.12.2017-09:39)

Haaretz gazetesi, İsrail'in Suriye'deki İran askeri üssünü vurduğunu son dakika haberi olarak dünyaya bildirdi. Yayınlanan habere göre, Lübnan hava sahasını kullanan savaş uçakları başkent Şam çevresindeki İran askeri üssünü hedef aldı. Saldırının yapıldığı yer, Şam'a 13 kilometre mesafedeki El Kisva. Uçakların bombardımanından sonra şiddetli patlama sesleri her yerden duyuldu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamaların ardından Şam ve yakınlarında büyük oranda elektriklerin kesildiğini ifade ediyor. Saldırıya karşılık ise, Suriye'deki hava savunma sistemleri İsrail jetlerine füze fırlattı. Bombardımana karşı Suriye veya İran'dan şimdilik yapılan bir açıklama yok . İsrailli yetkililer de yorum yapmayı reddediyor. BBC, kısa zamanda Kisva'da İran'a ait bir üssün inşa edildiğini duyurmuştu.

İSRAİL’İN ZULMÜ BİTMİYOR

Diğer yandan, El-Halil şehrinin Eski Şehir bölgesindeki Es-Selayme Mahallesi'nde bulunan Filistinliler, İsrail ordusunun dikenli tellerle abluka altında adeta "açık bir hapishane" yaşamı sürdürüyor. Halilurrahman İbrahim Camii'ne giriş esnasında da aynı işgalci İsrail zulmü kendini gösteriyor. Camiye giriş çıkışlar ancak işgalci İsrail’in insanlık dışı uygulamalarından geçerek mümkün oluyor.

Camiye ve mahalleye girmek isteyen Müslümanlar demir kafeslerle çevrilmiş bir alana sokulduktan sonra turnikeler ve bariyerlerden tek tek detaylı aramadan sonra içeri alınıyor. Müslümanlar camiye girmeden önce birkaç elektronik taramadan geçmek durumunda kalıyor.

Mirasımız Derneği'nin kutsal mekanları ziyaret için Kudüs'e götürdüğü gazeteci grubu da El Halil'den işgalci İsrail zulmünün altında kalanlardan oldu. İşgalci İsrail, Müslümanların kişilerin ibadet özgürlüklerini ve kutsal mekanlarını koruma altına alan uluslararası anlaşmalar ve kanunları çiğnemekte ısrar etmeye devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal