İsrail Güçleri Gazze'de 1 Filistinliyi Şehit Etti

İsrail askerlerinin geçen şubat ayında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında yaraladığı Filistinli genç şehit oldu.

07.10.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-16:21)

İsrail güçlerinin, geçen şubat ayında abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine saldırısında yaralanan bir Filistinli şehit düştü.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şubat ayında Gazze'deki Cibalya Mülteci Kampı'nın doğusundaki sınır hattı boyunca düzenlenen gösterilerde, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Fadi Ramazan Hicazi'nin (21) şehit olduğu bildirildi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) de bir yazılı açıklama yayımlayarak bugün şehit olan Hicazi'nin FDHKC üyesi olduğunu kaydetti.

Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana Gazze Şeridi'nin doğusundaki İsrail sınırında her hafta cuma günleri "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler gerçekleştiriyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" isteyen sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal