İsrail, Gazze'den Atılan Rokete Karşılık Vermeyi Planlıyor

Gazze Şeridi'nden çıkan roketin, Be'er Sheva kentinde bir binaya çarpması sonrasında, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı ile askeri müdahale olasılığını tartıştılar.

18.10.2018-09:15 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-09:11) İsrail, Gazze'den Atılan Rokete Karşılık Vermeyi Planlıyor

Gazze Şeridi'nden çıkan roketin, Be'er Sheva kentinde bir binaya çarpması sonrasında, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve diğer güvenlik kabinesi bakanları, askeri müdahale olasılığını tartıştılar. Bildirilene göre Liberman, kabineyi Gazze'den gelen saldırıları önlemek için askeri harekat yürütmeye ikna etmeye çalıştı. Bu önerisi Netanyahu tarafından desteklendi, “Bu saldırılar durmazsa, biz onları durduracağız” dedi.

Ancak askeri harekat ihtiyacına ilişkin görüş ayrılıkları var. Polis Komiseri Roni Alsheich Çarşamba günü yaptığı bir konuşmada, İsrail'in savunma tesisinin İsrail ile Hamas arasında olası bir gerginlik istemediğini söyledi. “Güvenlik kuruluşu Gazze Şeridi'nde bir gerginlik yaratmak için herhangi bir motivasyon görmüyor; olaylar geçen gece olduğu gibi birkaç olaya sahip olacağımız kadar büyük. ” dedi.

 Bununla birlikte, kabinenin sınırlı bir hava operasyonu olasılığını da kabul ettiği bildirildi. Netanyahu toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, İsrail'in çok güçlü olacağına dikkati çekerek, ülkenin güney sınırına, Gazze Şeridi'ne bitişik alanda, Be'er Sheva'da bulunan saldırılara karşı azami yerçekimiyle bakıyor.”dedi. Bu arada, BM Orta Doğu Barış Süreci Koordinatörü Nickolay Mladenov, Gazze'deki durumu görüşmek üzere İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile özel bir toplantı düzenledi. Bölgedeki durumu istikrara kavuşturmak için önümüzdeki birkaç günün hayati önem taşıdığını belirterek, Perşembe günü BM Güvenlik Konseyi 'ne Ortadoğu' daki aylık toplantısında hitap edeceğini söyledi. Mladenov. “Önümüzdeki 48 saat içinde, bu çabaların İsrailliler ile Filistinliler arasındaki barış çıkarları doğrultusunda devam edebilmesi için gerçekten bir gerileme göreceğimizi görmemiz gerekiyor. Korkarım ki konuşmak için daha fazla zaman kalmadı. Şimdi eylemler zamanı geldi, ”dedi.

İsrail Savunma Güçleri, Çarşamba sabahı roket bombardımanına tepki olarak Gazze Şeridi'nde 20 “askeri hedef” vurduğunu söyledi. Bu hafta başlarında İsrail savunma bakanı, Hamas'a sadece "ciddi bir darbe" nin Gazze sınırındaki şiddete son vereceğini ve on yıllardır süren Filistin ile çatışmayı çözeceğini iddia etti. Filistin, Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü birleştiren bağımsız bir devlet için diplomatik olarak tanınmayı istiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal