İsrail Gazze'de Okulları Hedef Aldı

İsrail'in 4-5 Mayıs tarihlerinde Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hasar alan yaklaşık bin evin yanı sıra çok sayıda okul da kullanılamaz hale geldi

18.05.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-17:00)

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gazze'deki Eğitim ve Öğretim Bakanlığı Sözcüsü Mutasım el-Minavi, İsrail saldırılarında 13 okulun hasara uğraığını, bunların arasında en ağır hasarın Hazreti Rukiye Kız İlk-Ortaokulu'nda bulunduğunu akatrdı.

Minnavi, okulun altyapı sistemlerinden laboratuvarlarına kadar ciddi bir hasar aldığını, binanın şu an kullanılamaz bir halde olduğunu ve zararın 500 bin dolar olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Münevver Musabbah da okulun yanındaki yüksek katlı bir apartmanın hedef alınması ve enkazın okulun üzerine çökmesi sebebiyle zararın çok büyük olduğunu belirtti.

Musabbah, 600 kız öğrencinin bu okulda öğrenim aldığını vurgulayarak, personel ve öğrencilerin İsrail saldırılarından sonra ortaya çıkan yıkım karşısında şok olduklarını kaydetti.

'YALNIZCA 5 DAKİKANIZ VAR, BİNAYI HEMEN BOŞALTIN'  

Okulun öğrencilerinden 14 yaşındaki Şehed Ziyade okulun üzerine yıkılan yüksek bina El-Ömer Apartmanı'nda oturduklarını söyleyerek, okulu, evi ve tüm anılarının İsrail saldırılarıyla uçup gittiğini belirtti.  

Ziyade, babasının bir ev almak amacıyla sarf ettiği 25 senelik çabanın saniyeler  içinde yok olduğuna işaret ederek, İsrail istihbaratından bir kişinin saldırının düzenlendiği gün 18.00'de babasının cep telefonunu arayarak "Yalnızca 5 dakikanız var, binayı tamamen boşaltın, komşulara haber verin" dediğini kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal