İsrail, Filistinlilerin Tahliye Edilmesine Yardım Eden Sivil Toplum Örgütünü Engelledi

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (MGK), ; Mültecilerin Filistin topraklarında faaliyet göstermelerine yardım eden bir sivil toplum örgütü olan Norveç Mülteci Konseyi'ni yasaklama kararını düşünüyor.

22.10.2018-15:05 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-15:01) İsrail, Filistinlilerin Tahliye Edilmesine Yardım Eden Sivil Toplum Örgütünü Engelledi

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (MGK), ; Mültecilerin Filistin topraklarında faaliyet göstermelerine yardım eden bir sivil toplum örgütü olan  Norveç Mülteci Konseyi'ni (NRC) yasaklama kararını düşünüyor. Yerel gazeteye göre, İsrail Sosyal Hizmetler Bakanı Haim Katz bakanlık personeline "Norveç Mülteci Konseyi ve belediyenin şartlarına uyma iznini gözden geçirme" talimatı verdi. Gazete, bakanlığın "Filistin Yönetimi alanlarında faaliyet gösteren benzer kuruluşlara tanınan tüm izinleri" inceleyeceğini söyledi. İsrailli gazetenin, Avrupa Birliği ile olan faaliyetlerini koordine ettiğine dikkat çeken Norveçli Mülteci Konseyi, İsrail mahkemelerine Filistin mülklerini hedef alan tahliye veya tahliye emirlerini durdurma veya geciktirme taleplerini düzenli olarak bildiren çok sayıda STK, avukatlık işleri ve eylemi yürütüyor.

Norveç Mülteci Konseyi (NRC), siyasi ve askeri krizler nedeniyle hem ülke içinde hem de dışında zorla yerlerinden edilmiş insanlara yardım eden bağımsız bir insanlık örgütüdür.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal