İsrail Filistinlilerin Eğitim Haklarını Engelliyor

Filistinli Başbakan Rami Hamdallah, İsrail'in Filistinlilerin uluslararası hukukta güvence altına aldığı temel eğitim hakkına karşı yürüttüğü saldırıyı şiddetle kınadı.

24.10.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-16:37) İsrail Filistinlilerin Eğitim Haklarını Engelliyor

Filistinli Başbakan Rami Hamdallah, İsrail'in Filistinlilerin uluslararası hukukta güvence altına aldığı temel eğitim hakkına karşı yürüttüğü saldırıyı şiddetle kınadı. Salı günü, İsrailli güçler, Ibziq köyünde "Tahadi 10" okulu olarak bilinen Marwan Majali'nin okuluna ait eğitim karavanlarını ele geçirip tahrip etti. Hamdallah'ın sözcüsü Ahmad Shami, "Bu, Bedevi topluluklarımıza yapılan bir İsrail saldırısıdır; 26 Filistinli öğrencinin eğitim geleceğini tehdit eden utanç verici bir ihlaldir." dedi. Filistinli öğrencilerin eğitim hakkı İsrail ve İsrail'e yönelik sistematik saldırılarla engellenirken, yakınlardaki yerleşimler İsrail tarafından finanse ediliyor.

Shami, "Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ajansları ve tüm uluslararası eğitim kurumları, İsrail'in ihlallerini ve Filistinli öğrencilere karşı savaş suçlarını durdurmaya hemen müdahale etmeli. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 26 ncı maddesine göre 'Her bireyin eğitim hakkı vardır.Dördüncü Cenevre Konvansiyonuna göre, İsrail “işgalci bir güç olarak Filistinli sivillere eğitime erişim de dahil olmak üzere temel insan haklarını reddetmemelidir.” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal