İsrail, Filistinlilere Ait Evleri Yıkmaya Başladı

İsrail kuvvetleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Utanç Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu sebebiyle Filistinlilere ait 10 evi yıkmaya başladı.

22.07.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-12:02) İsrail, Filistinlilere Ait Evleri Yıkmaya Başladı

İsrail kuvvetlerinin 3 milyona yakın Filistinlinin Kudüs dahil olmak üzere birçok yerleşim yerine geçememesi için inşa ettiği Utanç Duvarı ile alakalı İsrail Yüksek Mahkemesi, korkunç bir karara daha imza attı.

Duvara yakın bir bölgede yer alan Filistinlilere ait evler için 'güvenlik tehdidi' oluşturduğu sebebiyle yıkım kararı alındı. Birçok Filistinli evlerinden olurken, İsrail askeri yıkım için patlayıcı da kullanıyor.

EVLER ZORLA BOŞALTILDI

Sabahın erken saatlerden itibaren iş makineleri eşliğinde Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesinde olan Vadi El-Hummus Mahallesi'ne gelen İsrail kuvvetleri, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin Sur Bahir bölgesindeki Ayrım Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı sebebiyle yıkımına kararı verdiği Filistinlilere ait evlerden bazılarını zorla boşalttı.

PATLAYICILARLA EVLERİ YIKIYORLAR

Yıkıma tepki gösteren mahalle sakinleri ile İsrail güçleri arasındaki gerilim giderek yükselirken, İsrail'e ait iş makineleri şimdiye dek iki katlı bir binayı yıktı. Bölgedeki bazı evlerin yıkımına dönük hazırlıklar sürerken, çok sayıda İsrail askerinin bölgede inşa halindeki çok katlı bir apartmanı yıkmak için söz hususu yerleşime patlayıcı madde yerleştirdiği görüldü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal