İsrail Filistin'e Neden Gerçek Mermi Sıktığını Açıklamadı

İsrail, Gazze sınırında gösteri yapan Filistin halkına gerçek mermi ile ateş etme kriterlerini açıklamayı reddetti.

30.04.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-15:37) İsrail Filistin'e Neden Gerçek Mermi Sıktığını Açıklamadı

İsrailli Haaretz gazetesinin yaptığı habere göre, Filistin ve İsrailli insan hakları kuruluşları, "Gazze hudutta ki tel örgülerin bulunduğu alanda gerçek mermiyle ateş edilmesi emirlerinin gizliliğine" dair İsrail Yüksek Askeri Mahkemesine dilekçe sundu.

İsrail tarafı ise bu emirleri sadece kapalı bir oturumda ve sadece devlet temsilcisinin önünden açıklamaya hazır olduğunu belirtti.

İsrail ve Filistinli dört insan hakları kuruluşu, İsrail'in, ordu mensuplarının yaşamını tehdit etmiyorsa Gazze hududunda ki Filistinli eylemcilere gerçek mermi kullanmasını önlemesi isteğiyle İsrail Yüksek Mahkemesine başvurmuştu. İnsan hakları kuruluşları ayrıca mahkemeden, İsrail'in eylemcilere karşı açtığı ateşin illegal olduğuna dair bir hüküm vermesi için çalışıyor.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. senesi çerçevesinde 30 Mart Cuma tarihinden bu güne işgal altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında barışçıl gösteriler gerçekleştriyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006 yılından beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz işgalin kaldırılmasını" isteyen sivil halka gerçek mermilerle ateş ediyor.

Eylemlerin başından itibaren aralarında gazeteci ve 18 yaş altındaki çocukların da bulunduğu 49 Filistinli İsrail ordusu tarafından şehit edilirken, 6 binden fazla Filistinli de yaralanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal